divendres, 30 d’octubre del 2015

Xarxes Socials hui i en el futur. Proposta!


¿Quina funcionalitat veus a l'ús de les xarxes socials en educació en l'actualitat? ¿I en el futur?


Les xarxes socials avui dia són una eina molt bona tant per als alumnes com per als pares, com per als propis professors, que poden estar en contacte contnu en temps real. La bona utilització de les mateixes és alguna cosa que uneix i aproxima les dues parts més importants de l'educació: Família i col·legi. 

Imatge de Google etiquetada per reutilització
Si el col·legi té una bona comunicació amb la familia, i aquesta està preparada per a aquesta bona comunicació, l'eduació dels alumnes millorarà de manera substancial. Però para això hem de fer un bon ús de les xarxes socials. 


Per desgràcia, avui dia, aquestes xarxes socials estan utilitzades més per a altres finalitats que para realment la comunicació amb els col·legis.

M'agradaria que en un futur molt proper, els pares comencen a entendre que aquestes xarxes socials haurien de ser utilitzades més per un ben educatiu que per un ben lucratiu o d'hobby, encara que per descomptat també ho seran.


Fes una proposta d'ús de xarxes socials per a connectar i compartir aprenentatge en el màster amb tots els qui compartiu la mateixa especialitat.



La meva proposta és la que ja duem a terme tots els companys del meu col·legi. L'eina de google drive és una xarxa social imprescindible avui dia, per estar en contacte i poder compartir tots els documents que necessitem els professors d'avui dia amb els nostres companys. A més, simplement amb el correu gmail ja tenim accés al hangout, on a qualsevol moment podem tenir una videotrucada als companys.

Autor: Antonio José Pérez Limones

Per qué les TICs en educació?

Per qué les TICs en educació?


Imatge etiquetada per Google per la reutilització
Jo sóc mestre de primària, però crec que la funció del docent en definitiva és la mateixa, tant per a infantil, com para primària, com para qualsevol altra edat. L'objectiu principal és formar als alumnes en qüestió per al futur, fer-los partícips de la importància que té aqueixa educació que estan rebent i provocar en ells la il·lusió d'investigar i aprendre tot allò que es necessite saber.


Les noves tecnologies tenen molt a dir en aquesta educació de la qual estem parlant. La societat actual i ni que dir té, l'educació del futur pròxim està totalment lligada a les Tics i nosaltres, els docents tenim i hem d'avançar juntament amb elles perquè l'educació dels nostres alumnes siga la més apropiada. Juntament amb la societat, les metodologies impartides també canvien, i per descomptat, la forma de veure el món dels nostres alumnes. Ara, la majoria dels adolescents coneixen a la perfecció l'ús de tablets, internet o xarxes socials, per tant, inserir tot açò en el sistema educatiu o d'importància vital perquè el nostre sistema educatiu vaja al ritme que marca la nostra societat, un ritme tecnològic que a voltes, pot semblar-nos als docents massa veloç, però al que hem de posar totes les nostres ganes i actituds per a acollir-nos a ell i que no ens passe de llarg.

Autor: Antonio José Pérez Limones