dissabte, 14 de novembre del 2015

Així aprenen els nens les mats

Durant l'etapa de l'escolarització, hi ha un moment crucial que els nens deixen d'utilitzar els dits i comencen a fer els comptes de cap. Què passa en el nostre cervell per adquirir aquesta habilitat? Com es forma una ment matemàtica?

Això és el que s'han preguntat neurocientífics de l'Escola de Medicina de la Universitat de Stanford, que han realitzat ressonàncies magnètiques a nens, adolescents i adults mentre resolien problemes aritmètics.

Llicencia: CCO Creative Commons
Els experts vam comprovar que en els nens majors s'activava més l'àrea de l'hipocamp, vinculada als records, i menys l'escorça prefontal i parietal, zones neuronals relacionades amb l'acte d'explicar. És a dir, en complir anys recorrem cada vegada més a la memòria per a les matemàtiques.

No obstant això, en el cas dels adolescents i adults, funcionava a ple rendiment el neocórtex,
on s'assenta la informació arxivada al llarg de la vida en el cervell madur.
Segons Vinod Menon, principal investigador de l'estudi "això significa que l'hipocamp proporciona durant la infància una espècie de bastida per aprendre i consolidar les dades en la memòria a llarg termini".
Els científics esperen que les conclusions de la seva recerca serveixin per pal·liar la dificulat innata d'alguns alumnes amb les temudes "mats".

Autor: Pablo Colado

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada